Isnin, 3 Disember 2018

My son Turn 2

18.09.2018
Muhammad Khairul Iman Bin Muhammad Khairul Izewan 
was turn 2 years old


you are kid now, not baby anymore
cry cry cry
so fast time go
you are big boy now
sop..sop...


because of your i learn how to raise a baby to kid
be a good mom, be a good parent,
learn to be a parent
feel how my parent raise me
learn how hard life was
your my 1st and my love
and forever be my love
hope your will grown up like normal people
success, respect your parent and always make me happy
dan akan jaga kami pula bila kami tua nanti
hhuhhu 


you are my everything
love from your mummy & daddy

Image may contain: 1 person, standing, child, beach, ocean and outdoor

Image may contain: 2 people, including Sit'z Siti Hajar Nordin, selfie and closeup

Image may contain: 2 people, including Sit'z Siti Hajar Nordin, people smiling, selfie and closeup


P/s - alahai cepat nyer beso, rase mcm semlm jer kene belah2 siat2 mcm ayam nk kene panggang 😅#induce #vaccum #czer #4in1 #mommyjurney

1st time Admit Hospital Serdang

1 year 10 months
on 10.08.2018
check up Muhammad Khairul Iman course of high fever for 4 days
daddy Iman fever on 6.8.18-9.8.18
mummy Iman fever on 7.8.18-9.8.18
so Iman get infection from his parent basicly

so in pain see Iman high fever
mostly 39-41˚C 
ubat topedo pun dah tak berjalan

sampai emergency 9pm
doc check give other topedo (ubat buntut untuk baby)
ambik darah dan letak bandola
Iman jerit2 like crazy
my heart a cry like crazy to
hohoho

waiting ujian darah on 11pm 
dan dokter cakap garam dalam darah kurang
so masuk la IV drip 
then until 2am 11.8.18 fever die pun tak turun banyak 
so doktor suh buat x-tray on 7am 
and warded my baby 
my heart are cry again

10am dokter pakar ronda
cakap anak sy terkena infection kuman pada paru-paru (pneumonia) 
ada sedikit pada x-tray dia
crying inside me huhuhu


so dokter bagi antibiotic selama tiga hari
dan Nap (oxygen) dan ubat demam 

bermula kisah kami anak beranak berkampung di hospital
mummy menangis sbb sakit pinggang, sakit tekak, tiada suara, kesejukan, tak cukup tidor dan tak mandi untuk 3 hari

hari ke 4 doktor cakap Iman dan semakin ok
dah aktif dan ada selera nak makan 
dan boleh keluar
terus kan 5 hari lagi antibiotic dan kuarantin kat rumah 
lega la sekejap 
Alhamdullah sangat2
mummy leh balik rumah mandi yeay


banyak sangat dugaan bulan ni
daddy iman semggu sebelum tu excident tapi tak serius
mummy Iman excident, kemek la mini cooper tu
sedih


harap dugaan2 ni membuatkan family kecil kami lebih tabah
dan bersyukur dengan nikmat Allah
semoga kami lebih selalu mengingati dan mendekatkan diri dengan Allah
dengan dugaan2 ni ada rezeki yang lebih baik selepas ini
seperti air yang mengalir dalam lautan Allah
Amin Amin ya yabbal allamin



Raya 2018

Raya 2018
this raya is turn at my in law family
so 1st raya at KL
that at that night normally we go to my family house


so our tema is Navy blue

Image may contain: 3 people, including Keerol Ezwan, people smiling, eyeglasses and closeup

Image may contain: 1 person, indoor

2nd day raya (PatinPais Johor)

Image may contain: Sit'z Siti Hajar Nordin, smiling, sitting, sunglasses and closeup

Image may contain: 2 people, people smiling, selfie and closeup

Image may contain: Sit'z Siti Hajar Nordin, smiling, sunglasses and closeup

Image may contain: 2 people, including Iskandar Nordin, people sitting

3rd day raya (JPO)

Image may contain: 2 people, including Sit'z Siti Hajar Nordin, people smiling, people standing and outdoor

end of story
hehe


Rabu, 15 Ogos 2018

Birthday and Mother Day Celebration

30.04.2018 (My Birthday) 
04.05.2018 (Mom birthday)
13.05.2018 (Mother day)


So sambut sekali gus jer
senang kan

so this year, for 2nd years sambut hari Ibu
nothing sepecial celebration
just me and family

ask my mom, where u what to go, 
she said IKEA TEBRAU
so i take a leave the go
but my husban tak dapat cuti
so saya pergi dengan my mom dan my sister family

round2 badar JB and eat on Ikea
that dinner celebration on Senibong Seafood
seafood there, tak melepasi expectation saya
not realy wow me


but ok, as long orang belanja
haha

tapi tak dapat nak makan sangat sebab kene jaga anak sorang2
husban takda
my son die takk nak dengan orang lain
even my mom
sadis, penat amat
haha

Image may contain: 2 people, people smiling

Image may contain: 1 person, sitting




tapi apa pun bersyukur
still boleh berjalan2 dengan family
Amin
hehe

Isnin, 23 April 2018

My boy Turn 1y 7m

Muhammad Khairul Iman Bin Muhammad Khairul Izewan
now day is 1 year 7 month
my cheeky boy 

budak dah banyak bebel 
walaupun tak paham lagi apa yang die maksudkan
cakap bahasa korea hehe
dah boleh tolong mummy buat keje sikit2
tolong agkat kain
buang sampah dalam tong sampah
tolong ambik penyapu bila buat sepah
ini yang die paling suka, main penyapu tu
jadi Harry Potter
hehehe


dah boleh paham sikit arahan
bila kita marah or tak bagi buat sesuatu
suruh ambik sesuatu yang biase dengan tempat nya
mintak air, suruh makan 

tapi part yang paling tak best 
bila kene berebut handfon dengan dia
sebab die nak tengok Ultraman
mummy nangis la tak leh nk call orang
hahaha



tapi best bila kita sebut Utraman die akan buat gaya
sambil sebut AUltru iee (Ultraman + 18) 
senang betol budak ni buat singkatan nak sebut
hahaha


budak bijak mummy daddy ni
mamang mintak kene gomol
hehehe 







budak kuat, patah kan lesung batu maummy ;-)



bila dulu mummy teringgin anak perempuan, jadi iman la yang pakai tudung, 
hehehe


bila mummy nak solat, die pun nak join sekali, solat dan baca muqadam
clever boy


this time our personal massage in action
good boy



reward after massage, hihi




tema mummy daddy dinner tapi iman dating la dengan amoi sebelah tu
hehe




you are smart boy, clever and soleh..
Alhamdullah
barakhallah...
the best gift ever..



Jumaat, 20 April 2018

3rd Wedding Anniversary Trip

dari baru kawen da cakap dengan husben
kalo leh nak la setahun sekali dapat g trip or holiday pun jadi la
tak payah jauh2 pun takpe
asal leh spend time together 

so this trip go to Sabah
Kota Kinabalu and Kundasang sahaja
jadi la kan
merancang nk g 6-7bulan jugak
baru la dapat pergi

1st beli teket flight 7bulan yg lepas
baru la rancang lain punye planning
macam duit, hotel and tempat yang nak di tuju

kami bukan orang ada-ada
so nak trip kene la buat sikit2
kumpul wit semua baru la pergi
sorry takde money funder, kita yang kne funder orang ada lah
hahaha 


so the trip begin with buy tiket flight on Jun 2017
than trip on 28.01.2018
jauh kan 
tapi xpe, sabar itu indah
hehehe


tapi last2 sebulan sebelum pergi family kakak n parent nak ikut pulak
dah tak berape jadi anniversary trip
sadis
bertabah la 
hoho


so this trip is advance trip annivasary
our 3rd anniversary on 16.02.2018
husband 28y5m
me 27y9m
khairul iman 1y 4m




1st day 28.01.2018

airport
arrive on KK 4pm 
check in hotel 
than 6pm eat seafood, yeay
than Philippine market for surveynior 
hehehe 









2nd day 29.01.2018
Kundasang



Muzium 3D



Kinabalu Park


Desa Dairy Farm





Sabah Tea 






3rd day 30.01.2018
tour to KK
than ready to comeback KL







that all for short trip 
The End...